Klaas Bartlema – Een consequent en zorgvuldig musicus

door Martin Moree |Foto's: archief familie Bartlema |Het ORGEL |Jaargang 118 |(2022) |Nummer 5

In 2021 was het vijftig jaar geleden dat het orgel van de Bethlehemkerk uit Hilversum in gebruik werd genomen. Ter gelegenheid van dit jubileum was er, ondanks de coronabeperkingen, toch een feestelijke dag georganiseerd met onder andere een aantal orgelbespelingen. Organist van dit instrument was toentertijd Klaas Bartlema. Bijna iedere organist kent zijn naam wel, onlosmakelijk verbonden met de NCRV en met zijn vele bijdragen aan diverse koraalboeken. Maar wie is hij nu eigenlijk en wat heeft hij ons nagelaten? In dit artikel worden zowel zijn leven, zijn werkzaamheden als zijn composities beschreven.

Werkenlijst Klaas Bartlema

 

Afbeeldingen