Ledenproject Bladmuziek

Op deze website stellen KVOK-leden orgelbewerkingen van liederen uit het Liedboek – Zingen en bidden en huis en kerk gratis beschikbaar voor KVOK-leden die geabonneerd zijn op Het Orgel en Muziek & Liturgie. Deze database is alleen toegankelijk als u bent ingelogd.

Zoekt u een bewerking van een specifiek lied uit het Liedboek dan kunt u in het zoekveld een nummer, woord(en) uit de titel maar ook type en auteur invoeren. Daarnaast kunt u filteren op het type of de auteur. In beide filters zijn meerdere selecties mogelijk.

Als u een andere bundel gebruikt dan het Liedboek (2013), vindt u hier (Weerklank, PDF download) en hier (overige bundels, online) een omnummeringstabel.

De inhoud van deze pagina is uitsluitend toegankelijk voor (ingelogde) abonnee’s.

Wilt u bijdragen aan dit project?

Voor dit project kunnen bewerkingen als intonaties, voorspelen, koraaltrio’s, fuga’s en partita’s, gebaseerd op liederen uit het Liedboek (2013), ingediend worden. De composities dienen in dezelfde toonsoort te staan als de originele melodie. De voorkeur gaat uit naar bewerkingen van liederen waarbij nog weinig materiaal is verschenen

Inzenden bijdrage

Wat u niet kunt inzenden:

– een transpositie van een bestaande auteursrechtelijk beschermde zetting *
– een bewerking of aanpassing van een bestaande auteursrechtelijk beschermde zetting *
(zoals bijv. het omwerken van een pianozetting naar een orgelzetting)
Bij twijfel kunt u vooraf contact opnemen via onderstaand e-mailadres.
* Het auteursrecht geldt voor composities waarvan de componist nog leeft, of korter dan 70 jaar geleden is overleden.

Zo zendt u uw bijdrage in:

U dient uw compositie in de rechterbovenhoek te voorzien van:
– Melodie: [naam componist, over te nemen uit het Liedboek] en daaronder
– Bewerking: [uw naam] en eventueel een jaartal
Wij vragen u de compositie (bij voorkeur) zelf digitaal te noteren met notatiesoftware en op te slaan als PDF. U kunt uw bijdrage sturen naar het onderstaande e-mailadres.

Een kleine commissie beoordeelt of de bewerkingen geplaatst kunnen worden. Als uw inzending niet wordt geplaatst is geen discussie mogelijk.

Uw compositie is automatisch auteursrechtelijk beschermd. De regels voor het gebruik van uw compositie na publicatie op de website kunt u nalezen in de gebruikersvoorwaarden. Door het inzenden van uw bijdrage verklaart u zich akkoord met deze voorwaarden.
Het KVOK-bestuur heeft met de uitgever van het Liedboek de voorwaarden opgesteld voor het gebruik van deze bewerkingen door haar leden.

Contact commissie

E-mail: f.y.dijkstra@gmail.com (Frans Dijkstra)