Rolande Falcinelli – Epigoon of vernieuwer? (2 – slot)

door René Verwer |Het ORGEL |Jaargang 120 |(2024) |Nummer 2

Rolande Falcinelli in de Sacre Coeur van Parijs.Foto: Lachoroy

In twee artikelen worden leven en werk van de Franse organiste Rolande Falcinelli over het voetlicht gebracht. In Nederland is deze leerling van Marcel Dupré weinig bekend. Ten onrechte, want naast haar werkzaamheden als concertorganist, was zij van 1954 tot 1986 als docent verbonden aan het beroemde Conservatoire Nationale Supérieure de Musique te Parijs. Zij leidde organisten op als Daniel Roth, Louis Robilliard en Pierre Pincemaille. In het eerste deel van deze tweeluik zijn haar levensloop beschreven, alsmede haar werkzaamheden als kerk- en concertorganist en als docent. Dit tweede deel handelt over Falcinelli als uitvoerend musicus, improvisator en componist.

Afbeeldingen