Na een jaar StayTuned.nu

door Peter Ouwerkerk |Foto's: StayTuned.nu / Albert Allema |Het ORGEL |Jaargang 119 |(2023) |Nummer 3

Op zaterdag 7 mei 2022 ging StayTuned.nu van start, het project om orgel-, en pianospelende tieners tussen ongeveer 12 en 18 jaar oud met elkaar in contact te brengen en te stimuleren om hun instrument te blijven spelen. Inmiddels hebben er drie StayTuned-activiteiten plaatsgevonden. Jonge organisten bespeelden, naast de orgels in de Grote Kerk van Rotterdam en die van Den Haag, ook de instrumenten in de Bavokerk en de Philharmonie in Haarlem (oktober 2022) en de Domkerk en Nicolaikerk in Utrecht (januari 2023). Hoewel het na slechts drie bijeenkomsten vroeg is om al gefundeerde conclusies te trekken, zijn wel patronen te herkennen die de auteur graag met de lezer wil delen.

Het artikel is hier te downloaden.