Marcel Dupré – leven en werk. Deel 2

door Ben van Oosten | Het ORGEL | Jaargang 119 | (2023) | Nummer 1

Marcel Dupré was een van de belangrijkste figuren in de orgelwereld van de twintigste eeuw. Toch is hij in onze tijd vaak bekritiseerd en wordt slechts een klein deel van zijn omvangrijke orgeloeuvre gespeeld. Deze artikelenserie hoopt bij te dragen aan een beter begrip en een grotere waardering voor deze laatste belangrijke vertegenwoordiger van het Frans-symfonische tijdperk. In deel 1 is de levensloop van Dupré tot aan de Tweede Wereldoorlog beschreven. Ook is aandacht besteed aan zijn carrière als internationaal concertorganist en improvisator. Het artikel eindigde met een paragraaf over Duprés pedagogische activiteiten. In dit tweede deel staan zijn orgelcomposities en de uitvoering ervan centraal.