Uitgesteld Internationaal Schnitger Orgelconcours

door Christo Lelie | Foto's: Internationaal Schnitger Concours | Het ORGEL | Jaargang 118 | (2022) | Nummer 5

De drie finalisten: v.l.n.r. Martien de Vos (derde prijs), Stephan Pollhammer (eerste prijs en publieksprijs) en Sunkyung Noh (tweede prijs).

Van 24 juni tot en met 1 juli jongstleden werd in Alkmaar de 14de editie van het Orgelfestival Holland gehouden. Hoewel dit een tweejaarlijks festival is, moest er dit keer drie jaar op worden gewacht, omdat de editie 2021 in verband met de pandemie een jaar was uitgesteld. Het motto van het festival was ‘Strijdtoneel voor jong talent’. Orgeltalenten waren er in die week genoeg aanwezig in de Kaasstad, voor het volgen van masterclasses én bovenal om deel te nemen aan het Internationaal Schnitger Orgelconcours, vanouds de belangrijkste trekpleister van Orgelfestival Holland. Muziekjournalist en organist Christo Lelie schreef een impressie van het concours. Hij bezocht de tweede ronde en de finale.