Ter nagedachtenis aan Jet Dubbeldam

door Christo Lelie | Het ORGEL | Jaargang 114 | (2018) | Nummer 3

Jet-Dubbeldam. Foto: Sjaak van Gijzen

Op 13 maart 2018 overleed organiste, orgeldocente en voormalig stadsorganiste Jet Dubbeldam. Ze werd wel de ‘Nederlandse Jeanne Demessieux’ genoemd. Zij was een veelzijdige en virtuoze organiste, maar door haar grote bescheidenheid bleef haar concertpraktijk beperkt tot Nederland, waar zij vele belangrijke orgels heeft bespeeld in concerten en radio-opnames, het vaakst in haar woonplaats Rotterdam. Als kerkorganist diende zij diverse kerken in Rotterdam, het langst de Bergsingelkerk (1988-2012). Het goed voorbereiden en muzikaal verantwoord begeleiden van de kerkdiensten vond zij minstens zo belangrijk als het geven van concerten. Dat bracht zij ook op haar studenten over.