Het Internationaal Martini Orgelconcours Groningen 2017

door Harmen Trimp | Het ORGEL | Jaargang 113 | (2017) | Nummer 5

 

Harmen Trimp Het Internationaal Martini Orgelconcours Groningen 2017
Het ORGEL 113 (2017), nr. 5, 42-45 [samenvatting]

Van donderdag 3 tot en met vrijdag 11 augustus jongstleden vond in de stad Groningen en ‘ommeland’ het (eerste) Internationale Martini Orgelconcours plaats. Het Prins Claus Conservatorium, de Stichting Martinikerk Groningen en het Peter de Grote Festival hadden de handen ineengeslagen en zijn initiatiefnemers van dit concours. Het concours stond open voor professionele organisten en vakstudenten tot 35 jaar. In het artikel een verslag van de tweede ronde, gehouden op dinsdag 8 augustus in de Der Aa-kerk in Groningen, en van de finale op vrijdag 11 augustus, gespeeld op het orgel van de Martinikerk te Groningen.