‘Dankzij het orgel ben je veel meer met je innerlijk bezig’ – Interview met Rubin Abdullin

door Olga de Kort |Het ORGEL |Jaargang 113 |(2017) |Nummer 3

Olga de Kort‘Dankzij het orgel ben je veel meer met je innerlijk bezig’ – Interview met Rubin Abdullin
Het ORGEL 113 (2017), nr. 3, 18-21 [samenvatting]

De Russische organist Rubin Abdullin (1950, Tatarstan, Rusland) is een sprekend voorbeeld van hoe orgelmuziek en het orgel het leven van een musicus kunnen veranderen. Abdullin, die behalve rector van het Zhiganov Staats Conservatorium ook voorzitter van de Vereniging van Organisten in Rusland is , was in november jongstleden in Nederland. Hij gaf twee concerten in Breda en Eindhoven. Olga de Kort interviewde hem over de orgelcultuur in Rusland van de laatste vijf decennia. Welke plaats hebben organisten en orgels in het Russische muziekleven en hoe ziet Abdullin de toekomst?


Rubin Abdullin