Een Engels orgeleiland in Groningen. In gesprek met Fokke-Rinke Feenstra & Luuk Sikkema

door Jan Smelik | Het ORGEL | Jaargang 113 | (2017) | Nummer 1

 

Jan Smelik Een Engels orgeleiland in Groningen. In gesprek met Fokke-Rinke Feenstra & Luuk Sikkema
Het ORGEL 113 (2017), nr. 1, 38-43 [samenvatting]

De meeste Engelse instrumenten die sinds 1985 in Nederland een plek gevonden hebben, zijn geplaatst door de firma F.R. Feenstra Orgelrestauratie uit Grootegast. In het met Fokke-Rinke Feenstra en Luuk Sikkema, respectievelijk eigenaar en medewerker van het bedrijf, komt de geschiedenis van de firma ter sprake. Ook wordt gesproken hoe in Nederland tegen Engelse orgels aangekeken werd en wordt. Gespreksonderwerp is eveneens hoe men in Engeland aankijkt tegen het exporteren van hun instrumenten.


Fokke-Rinke Feenstra & Luuk Sikkema