‘Vanuit het vak moet je ook kunnen zeggen wat goed is en wat niet’. Interview met Jan R. Luth

door Jan Smelik |Het ORGEL |Jaargang 112 |(2016) |Nummer 6

Jan Smelik‘Vanuit het vak moet je ook kunnen zeggen wat goed is en wat niet’. Interview met Jan R. Luth
Het ORGEL 112 (2016), nr. 6, 36-41 [samenvatting]

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd neemt Jan R. Luth op donderdag 10 november 2016 afscheid als universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan deze universiteit volgde hij in juni 1980 Jan Wit op als hymnoloog aan het Instituut voor Liturgiewetenschap (tegenwoordig: Instituut voor Christelijk Cultureel Erfgoed). Dit instituut, in 1963 opgericht door de hoogleraren A.F.N. Lekkerkerker en W.F. Dankbaar, maakt onderdeel uit van de Faculteit Godsdienstwetenschap en Godgeleerdheid van de RuG.
Het afscheid is een goede aanleiding om hem te interviewen voor dit blad, waarvan hij sinds 1998 redacteur is. Een gesprek over zijn jeugd en opleiding, over de orgelcultuur, het kerklied en over Johann Sebastian Bach.

Jan Luth Foto: Jan Smelik