Het Vollebregt/Franssen-orgel in de St.-Odulphuskerk te Assendelft

door Cees van der Poel |Het ORGEL |Jaargang 112 |(2016) |Nummer 1

Cees van der PoelHet Vollebregt/Franssen-orgel in de St.-Odulphuskerk te Assendelft
Het ORGEL 112 (2016), nr. 1, 12-19 [samenvatting]

Begin 2015 werd het gerestaureerde Vollebregt/Franssen-orgel van de St.-Odulphuskerk in Assendelft weer in gebruik genomen. De restauratie werd uitgevoerd door Flentrop BV te Zaandam. Namens de de Katholieke Klokken- en Orgelraad (KKOR) begeleidde Cees van der Poel het project, terwijl Rudi van Straten als orgeladviseur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bij de restauratie was betrokken. Cees van der Poel beschrijft in dit artikel de orgelgeschiedenis van de Assendelftse St.-Odulphuskerk en gaat tevens in op de werkzaamheden die bij de recente restauratie zijn uitgevoerd.


Foto: Cees van der Poel