Gabriël Rodensteen & orgelmakers Koch. Familie en collega’s van Hermann Raphaëls Rodensteen

door Auke H. Vlagsma |Het ORGEL |Jaargang 111 |(2015) |Nummer 3

Auke H. VlagsmaGabriël Rodensteen & orgelmakers Koch. Familie en collega’s van Hermann Raphaëls Rodensteen
Het ORGEL 111 (2015), nr. 3, 14-17 [samenvatting]

In het vorige nummer van Het Orgel is uitgebreid aandacht besteed aan Hermann Raphaёls Rodensteen (Rottenstein), een Nederlandse orgelmaker in Duitsland ten tijde van de Renaissance. In de loopbaan van Hermann Rodensteen heeft zijn jongere broer Gabriël een rol gespeeld en ook zijn schoonvader Paul Koch, die uit een familie van orgelmakers stamde, en drie van diens zonen. De auteur heeft onderzoek gedaan naar informatie over hun werk en ook over dat van een ander verondersteld lid van de Zwickauer familie: Georg Koch. Er bleek voldoende materiaal aanwezig te zijn, met name in de Kroniek van Zwickau. Dit materiaal wordt in dit artikel gepresenteerd.


Zwickau Michaelskirche Foto: Jan Smelik