Nieuwe werken voor trompet en orgel

door Piet van der Steen | Het ORGEL | Jaargang 110 | (2014) | Nummer 6

 

Piet van der Steen Nieuwe werken voor trompet en orgel
Het ORGEL 110 (2014), nr. 6, 16-21 [samenvatting]

Geruime tijd spelen de trompettist Peter van Dinther en Piet van der Steen samen. Daarbij blijkt dat in de uitgeverscatalogi wel werken voor trompet en orgel te vinden zijn, maar dat hun aantal in geen verhouding staat tot wat er is geschreven voor andere kleine ensemble-vormen. Daarom proberen Van Dinther en Van der Steen componisten te bewegen nieuw werk te schrijven voor trompet en orgel. In dit artikel worden diverse van deze nieuwe composities gepresenteerd: Signes van Kees Weggelaar, Fair Play van Joep Straesser, A Festive Fantasy van Rob Goorhuis, Sound the Trumpet van Daan Manneke, en Psalmtonen van Andries van Rossem.


Andries van Rossem