Dubbelportret: Christiaan Richter & David de Jong

door Kees Weggelaar |Het ORGEL |Jaargang 110 |(2014) |Nummer 3

Kees WeggelaarDubbelportret: Christiaan Richter & David de Jong
Het ORGEL 110 (2014), nr. 3, 24-33 [samenvatting]

Christiaan Richter is een jong en veelbelovend componist. David de Jong is niet alleen werkzaam als predikant maar ontwikkelde zich daarnaast ook tot een voortreffelijk musicus en toonzetter, gecoacht door de organist-componist Johan Koers. Overeenkomsten tussen deze twee geheel verschillende musici: compositie en orgel. In dit artikel wordt eerst een beknopte biografische schets van beide componisten gegeven, waarna kort wordt ingegaan op de muzikale achtergronden. Daarna wordt een beschrijving van hun oeuvre gegeven, waarna ten slotte wordt ingezoemd op hun orgelwerken.

Composities van Christiaan Richter zijn te beluisteren via zijn YouTube-kanaal:
https://www.youtube.com/user/CRmusic

Composities van David de Jong zijn te beluisteren via zijn YouTube-kanaal:
https://www.youtube.com/channel/UCK8klgQYn3l9uvkgWaloVpQ


Christiaan Richter Foto Deen van Meer


David de Jong Foto Dick Vos