Nederlandse orgels in Rosenheim en Wilten

door Cees van der Poel |Het ORGEL |Jaargang 108 |(2012) |Nummer 2

Cees van der PoelNederlandse orgels in Rosenheim en Wilten
Het ORGEL 108 (2012), nr. 2, 20-29[samenvatting]

In dit artikel geeft de auteur een beschrijving en impressie van drie instrumenten die Nederlandse orgelmakers de afgelopen jaren in het buitenland bouwden. In Rosenheim bouwde orgelmaker Reil uit Heerde een drieklaviers instrument in de St.-Nikolauskerk en in de Stiftskerk in Wilten een koororgel met twee manualen en pedaal. Sinds 2008 prijkt in de laatste kerk ook een groot orgel van de firma Verschueren uit Heythuysen.

Foto’s Rosenheim door Cees van der Poel

Rosenheim

Wilten Reil-orgel (Foto: Reil orgelbouw)

Wilten Verschueren-orgel

Foto: Egon Wurm


Foto: Fotostudio Stanger