‘En luister o hoe ongehoord…’ De vierde editie van het Hinsz Compositieconcours voor orgel in de Bovenkerk van Kampen

door Lex Gunnink |Het ORGEL |Jaargang 107 |(2011) |Nummer 4

Lex Gunnink‘En luister o hoe ongehoord…’ De vierde editie van het Hinsz Compositieconcours voor orgel in de Bovenkerk van Kampen
Het ORGEL 107 (2011), nr. 4, 30-35 [samenvatting]

‘En luister o hoe ongehoord…’ De vierde editie van het Hinsz Compositieconcours voor orgel in de Bovenkerk van Kampen
De vierde editie van het Hinsz-orgelcompositieconcours week in enkele opzichten af van voorgaande edities. De organiserende Stichting Hinszconcours Bovenkerk Kampen had ditmaal het concours ook nadrukkelijk onder de aandacht gebracht van (compositie-studenten aan) diverse conservatoria. Werden in voorgaande jaren de werken doorgaans door de organisten/componisten zelf ten gehore gebracht, nu hadden de componisten organisten gevraagd hun werken uit te voeren. Het motto van dit concours was ‘Orde van de canon; kunst van de vlucht’.
De jury werd gevormd door pianist Ralph van Raat, componist Andries van Rossem en als voorzitter de kersverse organist van de Utrechtse Domkerk, Jan Hage. Deze jury kende een gedeelde eerste plaats toe aan Henk Vermeulen en Maximilian Schnauβ, componisten van respectievelijk ‘DROEG-GEORD(end)’ en ‘Fugue (psychogenic)’. De publieksprijs werd gewonnen door Henk Vermeulen.