“Hoe verenig je integriteit en vooruitgang?” – Interview met Bert van den Brink

door Berry van Berkum | Het ORGEL | Jaargang 106 | (2010) | Nummer 5

 

Berry van Berkum “Hoe verenig je integriteit en vooruitgang?” – Interview met Bert van den Brink
Het ORGEL 106 (2010), nr. 5, 12-17 [samenvatting]

 

De jazzmusicus Bert van den Brink studeerde aan het Utrechts conservatorium klassiek piano als hoofdvak en orgel als bijvak. Aan hetzelfde conservatorium werd hij docent lichte muziek. Al van jongs af aan improviseert Bert van den Brink op piano en orgel. Hoewel hij op improvisatiegebied autodidact is, heeft hij zijn naam als improvisator gevestigd. Niet voor niets was hij jurylid tijdens het Haarlemse Internationale Orgelimprovisatieconcours van 2008. In het interview gaat over jazz op orgel en over improviseren.