De ‘Göteborg International Organ Academy 2009’

door Erik Zwiep | Het ORGEL | Jaargang 106 | (2010) | Nummer 1

 

Erik Zwiep De ‘Göteborg International Organ Academy 2009’
Het ORGEL 106 (2010), nr. 1, 16-19 [samenvatting]

Van 7 tot en met 15 augustus vond de ‘Göteborg International Organ Academy’ (GIOA) plaats. Het festival onderscheidt zich van andere festivals door de nadrukkelijke academische inbedding: er worden niet alleen bijzondere concerten gegeven, maar ook is er volop aandacht voor het uitwisselen van kennis. Het thema van de ‘2009-editie’ van de GIOA luidde: ‘The Organ in Culture and Context’ en kende twee subthema’s: 1) ‘Ten Years with the North German Baroque Organ: Improvisation and Repertoire’ en 2) ‘Pipe Organ and Jazz’.

Foto’s: Erik Zwiep


Johannes Landgren tijdens een workshop


Hans Davidsson (links) en Ron Leaver (rechts)


Saxofonist Håkan Lewin