Veertig jaar J.L. van den Heuvel Orgelbouw

door Cees van der Poel & Rogér van Dijk | Het ORGEL | Jaargang 104 | (2008) | Nummer 3

Cees van der Poel & Rogér van Dijk Veertig jaar J.L. van den Heuvel Orgelbouw
Het ORGEL 104 (2008), nr. 3, 32-41 [samenvatting]

In 1967 startte Jan van den Heuvel zijn eigen orgelmakerij. Vanaf de jaren zeventig werd hij bijgestaan door zijn broer Peter van den Heuvel. In de afgelopen veertig jaren bouwde de firma tal van  instrumenten waaronder het orgel in de Nieuwe Kerk van Katwijk (1981/83). Dit spraakmakende instrument betekende de internationale doorbraak van Van den Heuvel en het ontstaan van grote orgels voor buitenlandse kerken en concertzalen. Ter illustratie van recent werk dient het orgel van de Gereformeerde Gemeente (synodaal) in Opheusden (2001).

 

Foto’s Cees van der Poel

 

Cornet

Pijpwerk van het hoofdwerk

Pijpwerk van het zwelwerk

Zwelwerk

Jubileumorgel