Het orgelfront volgens… [zeven interviews]

door Jan-Piet Knijff | Het ORGEL | Jaargang 95 | (1999) | Nummer 2

 

Jan-Piet Knijff Het orgelfront volgens… [zeven interviews]
Het ORGEL 95 (1999), nr. 2, 4/45

Een bijzonder aspect van het nieuwe themanummer is de serie interviews met zeven orgelbouwers / frontontwerpers over het moderne orgelfront. Jan-Piet Knijff sprak met Dolf Tamminga, Philipp Klais, Hans Steketee, Jürgen Ahrend, Albert Reil, Wim Ros en Caspar von Glatter-Götz. Bij elk interview is een tweetal orgelfronten afgebeeld. Bij het interview met Hans Steketee bijvoorbeeld het mede door hem ontworpen front van het Flentrop-orgel in de Marienkirche te Osnabrück (1967).


Het Flentrop-orgel in de Marienkirche te Osnabrück (1967), ontworpen door Dirk Andries Flentrop en Hans Steketee
Actuele links:

  • Orgelbau Klais Bonn
  • Reil
  • Glatter-Götz
  •