Concert

Datum 20/03/2022
Einddatum
Hoe laat 15.30
Wie Willem Vonk
Waar Baarn
Nicolaaskerk, Kerkstraat 19, Baarn
Meer
informatie
Externe link

Willem Vonk

BACH op het NICOLAASORGEL

In de serie zondagsmuziek bespelen gedurende de komende maanden een vijftal organisten het Nicolaasorgel van de Nicolaaskerk. Deze serie is opgezet om de restauratie en afbouw van het orgel onder de aandacht te brengen en daarmee ook de financiering verder op weg te helpen. De eerste organist die zijn opwachting maakt in deze benefietreeks is vanzelfsprekend de organist van de Nicolaaskerk: Willem Vonk. Als geen ander kent hij het orgel.

Willem Vonk studeerde piano bij Rinus Groot en orgel bij Bernard Bartelink. Na zijn orgelstudie volgde een lange reeks van optredens die hem langs belangrijke orgels van Europa voerden, zoals het orgel van de kathedrale basiliek St. Bavo. Ook trad Willem Vonk op in de zomerserie orgelconcerten georganiseerd op het wereldberoemde Gablerorgel te Weingarten (Duitsland). Natuurlijk staan de werken van Bach vaak bij hem op de lessenaar. Maar soms kan hij het niet nalaten om zijn liefde voor de werken van franse componisten als De Grigny, Couperin en Messiaen voor het voetlicht te brengen.

Zo ook zondagmiddag 20 maart a.s. Al is het thema van het concert “BACH”, Willem Vonk maakt ook een uitstapje naar De Grigny met het Recít de Tierce en taille. Maar in het verdere verloop van zijn concert blijft hij trouw aan het thema. Van Johann Sebastian Bach speelt hij o.m. “Komm, heiliger Geist, Herre Gott” , “O Lamm Gottes unschuldig” en sluit hij het concert af met een indrukwekkende Fantasia in G-dur (pièce d’orgue). Het volledige programma en alle informatie rond het groot onderhoud vindt u op de website www.nicolaasorgel.nl

Het concert van 20 maart a.s. in de Nicolaaskerk vangt aan om 15:30. Kerkstraat 19, te Baarn. De toegang is gratis. Na afloop wordt een deurcollecte gehouden die volledig is bestemd voor de afbouw van het pedaal met drie extra stemmen. Voel je van harte welkom!