Concert

Datum 11/07/2022
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Vincent van Laar (orgel), en dochter Agnes van Laar (zang)
Waar Veenhuizen
Koepelkerk
Meer
informatie
Externe link

Vincent van Laar (orgel), en dochter Agnes van Laar (zang)

Gevarieerd programma, entree € 10 incl. kopje koffie
Organist Vincent van Laar brengt een programma met zang van zijn dochter Agnes (sopraan). Zie www.cultureleraadnorg.nl voor het volledige programma.
Vincent studeerde orgel en klavecimbel bij Nico van den Hooven, Harald Vogel, Glen Wilson en Bob van Asperen. Hij behaalde aan het Utrechts Conservatorium het diploma orgel UM (1984) en aan het Koninklijk Conservatorium te ’s Gravenhage het diploma klavecimbel UM (1988). Naast zijn grootste passie, de muziek van J.S. Bach, gaat zijn voorliefde met name uit naar de werken van J.P. Sweelinck en het Noord-Duitse repertoire van de 17de en 18de eeuw. Als continuospeler en solist is hij o.a. verbonden aan Concerto d’Amsterdam en The Northern Consort.  Als gast trad hij onder meer op met o.m. Musica Amphion en de Nederlandse Bachvereniging. Tevens verzorgde hij veel radio-opnamen.

Dochter Agnes van Laar sloot afgelopen zomer haar beide Masters Oude Muziek aan zowel het Conservatorium van Amsterdam als aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag cum laude af. Haar docenten tijdens haar Masters waren Xenia Meijer, Rita Dams, Peter Kooij, Pascal Bertin en Francesca Aspromonte. Agnes behaalde haar Bachelor Klassiek Zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium.

Verkoop entreekaarten € 10 via Boekhandel Daan Nijman te Roden of via info@cultureleraadnorg.nl