Concert

Datum 15/08/2020
Einddatum
Hoe laat 16.00
Wie Vincent de Ridder (Baderorgel), Marleen van Os (sopraan)
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

Vincent de Ridder (Baderorgel), Marleen van Os (sopraan)

Vincent de Ridder (1997) kreeg vanaf zijn negende jaar zijn eerste orgellessen van Jos Vogel aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg. Vanaf september 2017 studeert hij orgel aan het conservatorium in Rotterdam. Eerst studeerde hij bij Aart Bergwerff, sinds 2019 zijn Bas de Vroome en Ben van Oosten zijn docenten. Naast hoofdvaklessen krijgt hij improvisatielessen van Hayo Boerema en volgt hij de minor klavecimbel bij Bas de Vroome. Vincent won in 2019 de 1e prijs op het SGO-orgelconcours in de Der Aa-kerk en de Martinikerk in Groningen. Verder heeft hij diverse masterclasses gevolgd bij onder andere Wolfgang Zerer (Bach), Olivier Latry (Franck), Willem Tanke (Messiaen) en Sietze de Vries (improvisatie). Als organist is hij verbonden aan meerdere kerken, waaronder de Hervormde Gemeenten in Arnemuiden en Dirksland. Daarnaast heeft hij een lespraktijk.
Marleen van Os (1990) studeerde klassieke zang bij Charlotte Riedijk aan Codarts Rotterdam. In het kader van een Erasmus-uitwisseling werkte ze bovendien een semester met Isabelle Germain en Fabrice Boulanger aan het CNSMD van Lyon. Ook kreeg ze masterclasses van onder meer Margreet Honig, Lena Hellström-Färnlöf, Johannette Zomer, Henk Neven, Marcel Reijans, Frans Huijts en Nico van der Meel. Marleen is een gepassioneerde ensemble- en solozangeres. Ze is regelmatig te horen in samenwerking met organisten en te zien in voorstellingen van Stichting Feest der Poëzie. Ook maakt ze deel uit van het talentonwikkelingsprogramma NKK NXT van het Nederlands Kamerkoor. Ze vertolkte de operarollen Despina (Così fan tutte), Suora Infermiera (Suor Angelica) en Zweite Knabe (Die Zauberflöte). Tot slot geeft ze graag les en ontwikkelde ze een workshop getiteld ‘Zingen met je hele lijf’.

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Praeludium und fuge in D, BWV 532
Heinrich Schütz (1585-1672) – Ich will den Herren loben alle Zeit, SWV 306
– O suber, O freundlicher, SWV 285
Anthoni van Noordt (1619-1675) – Psalm 24 (3 variaties)
Constantijn Huygens (1596-1687) – Uit “Pathodia Sacra et Profana”: Psalm 42 Johann Sebastian Bach – Uit “Johannes Passion”, BWV 245: Ich folge dir gleichfalls
Vincent de Ridder (1997) – Improvisatie
Antonio Vivaldi (1678-1741) – Aria Si fulgida per te