Concert

Datum 09/11/2021
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Toon Hagen en Martin van Heerde
Waar Zwolle
Academiehuis Grote kerk
Meer
informatie
Externe link

Toon Hagen en Martin van Heerde

De expositie van Jan Pieter Gootjes “Vuur” (over de Jacobsladder) staat centraal in de improvisaties van Toon Hagen op de vleugel en de muziek op het kistorgel door Martin van Heerde. Er is een prachtige vleugel geschonken aan het Academiehuis en tot die geleverd wordt staat er een kleinere versie waarop Toon zijn muziek kan maken. De verbinding tussen de Engelen op de Jacobsladder en de muziek van Toon is bijzonder.

Tijdens muziek van Jean Langlais op het kistorgel door Martin van Heerde, wordt u uitgenodigd om in stilte de expositie beleven. Muziek die de mystieke boodschap van de Jacobsladder ondersteund en is uitgezocht door Jan Pieter Gootjes.
Uiteraard kunt u ook de expositie voor en na het concert bekijken.

De prachtige panelen van het kistorgel hebben ook een link met de expositie en zal worden toegelicht door de kunstenaar zelf, Jan Pieter Gootjes. Daarna speelt Martin van Heerde enkele werken van Böhm (koraalbewerking) en Pachelbel (uit Hexachordum Appolinaris).
Wilbert Potjes, voorzitter van de Stichting Schnitgerorgel Zwolle, zal u bijpraten over de restauratie van het Schnitgerorgel: wat is er tot nu toe onderzocht en gevonden en wat is de status van de plannen.
Het beloofd een prachtige avond te worden.
De toegang is vrij (met Corona app).