Concert

Datum 30/07/2022
Einddatum
Hoe laat 17.00
Wie Tommy van Doorn (orgel), Rianne Wilbers (sopraan)
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

Tommy van Doorn (orgel), Rianne Wilbers (sopraan)

Op zaterdag 30 juli om 17.00 uur zullen sopraan Rianne Wilbers en organist Tommy van Doorn een interessant programma laten horen tijdens het wekelijkse marktconcert. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Henrick Baderorgel en is vrij te bezoeken; u kunt na afloop een vrije gift geven.

Sopraan Rianne Wilbers wordt alom geprezen om haar artistieke visie, haar bravoure en doorzettingsvermogen. In februari 2016 slaagde zij cum laude voor de opleiding Klassiek Zang aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Haar repertoire strekt van renaissance tot hedendaags. In 2019/2020 was ze geselecteerd als nieuw jong talent bij Music Hub Brabant waarin ze via improvisatie de grenzen opzoekt van haar stem en haar klassieke achtergrond. Ze heeft meerdere wereldpremières op haar naam staan van bekende componisten in internationale concertgebouwen.

Tommy van Doorn is organist van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel. Hij studeerde orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en verdiepte zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. Ook behaalde hij zijn masterdiploma Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht. In 2018 was hij prijswinnaar op het internationale beiaardconcours in Zwolle en Kampen. In 2021 was zijn beiaardspel wekelijks te horen op NPO Radio 3FM. Naast werkzaamheden als uitvoerend musicus werkt hij als orgeldocent bij Kunstkwartier Helmond en heeft hij een privélespraktijk.