Concert

Datum 25/10/2019
Einddatum
Hoe laat 15.00
Wie Symposium Arie Eikelboom
Waar Den Haag
Maranathakerk
Meer
informatie

Symposium Arie Eikelboom

Dr. Arie Eikelboom werkt sinds een aantal jaren aan een uniek en gigantisch project. Hij beschrijft in zijn “Hymnologie” de geschiedenis van de strofische zang in de westerse christelijke kerk in een reeks van welgeteld zestien delen. Hij is nu bezig aan het laatste boek, dat naar hij hoopt dit najaar van de persen rolt.

Ter gelegenheid hiervan wordt een symposium georganiseerd. Omdat dr. Eikelboom in zijn studie teruggaat tot de allereerste sporen van de kerkzang, en eindigt met de nieuwste ontwikkelingen, is gekozen voor de veelzeggende titel ‘2000 jaar Arie’.

Het symposium zal plaats vinden in de Maranathakerk in Den Haag. Dat is de kerk waar Arie Eikelboom het grootste deel van zijn werkzame leven, tot aan zijn pensionering in 2013, heeft doorgebracht. Vanuit Den Haag heeft hij verder talloze andere sporen nagelaten: als wetenschapper en Bach-specialist, hymnoloog, liturgiekenner, componist van kerkliederen, organist, docent, publicist, koordirigent, begenadigd verhalenverteller op gemeenteavonden en inspirerend opleider van vele amateurmusici in PKN-verband.

De datum van het symposium ‘2000 jaar Arie’ is vrijdag 25 oktober 2019, van 15 tot 17 uur. Adres: Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156 Den Haag. Aan het programma wordt gewerkt. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen bijdragen in de vorm van speeches en muzikale onderdelen. Het laatste woord is, uiteraard, aan Arie Eikelboom zelf.

De toegang is vrij en er is voldoende ruimte, maar de organisatoren stellen het op prijs als u zich voor het symposium aanmeldt. Dat kan via dit mailadres: 2000jaararie@gmail.com. Ook met suggesties of vragen kunt u via dit mailadres contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

namens de initiatiefgroep,

Jeroen de Haan, kerkmusicus, cantor-organist Evangelisch Lutherse kerk Woerden;
Bert van Stam, organist Maranathakerk Den Haag;
Jan Goossensen, voorzitter Maranathakerk Den Haag.