Concert

Datum 08/04/2023
Einddatum
Hoe laat 10.30
Wie Sietze de Vries Orgeltocht Stille Zaterdag
Waar Beverwijk, Haarlem
Grote Kerk
Meer
informatie
Externe link

Sietze de Vries Orgeltocht Stille Zaterdag

Orgeltocht op Stille Zaterdag 8 april o.l.v. Sietze de Vries

De jaarlijkse orgeltocht op Stille Zaterdag o.l.v. Sietze de Vries valt dit jaar op 8 april. We bezoeken deze keer het westen van ons land, nl. Beverwijk en Haarlem.
Vanaf 10.00 uur tot 10.30 u is er ontvangst met koffie en thee in de Grote Kerk van Beverwijk. Hier kunnen we genieten van tekst en uitleg, maar vooral ook van de fraaie klanken van het Müller-orgel. Om 13.00 u uur bezoeken we de Nieuwe Kerk te Haarlem, met haar prachtige van Covelens/Hess orgel. Ook hier wordt u eerst een kop koffie of thee aangeboden en kunt u uw meegebrachte lunch nuttigen.
Van 15.00 u tot 17.00 u bespeelt Sietze de Vries het beroemde Müller orgel van de Grote of St. Bavo Kerk.
Dit laatste is in samenwerking met JSB records te Uithuizermeeden n.a.v. de vierde cd in de reeks Geneefse psalmen, met o.a. een hommage aan Klaas Bolt, wiens naam natuurlijk onlosmakelijk met dit instrument verbonden is.
Wat betreft het programma kan alleen maar gezegd worden dat dit, zoals elk jaar, weer een verrassing blijft, waarbij naast passende literatuur de improvisaties van Sietze de Vries zeker weer voor de nodige verrassingen zullen zorgen.

Deze orgeltocht is de laatste 16 jaar uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks tussen 100 en 150 mensen trekt.
De kosten voor de dag bedragen € 30,- (jongeren tot 14 jaar € 20,-) inclusief 2 consumpties en programmaboekje.

Opgave bij Piet Alkema: orgeltocht2023@gmail.com