Concert

Datum 16/10/2021
Einddatum
Hoe laat 15.00
Wie Schnitgerfestival – Vincent Hensen (orgel), Kalina Vladovska (percussie) en dansers van Lucia Marthas
Waar Groningen
Lutherse Kerk
Meer
informatie
Externe link

Schnitgerfestival – Vincent Hensen (orgel), Kalina Vladovska (percussie) en dansers van Lucia Marthas

Dans, orgel & slagwerk

De organist Vincent Hensen-Oosterdijk is altijd wel in voor een bijzondere samenwerking – in 2018 stond hij al met de jonge circusartiesten van Santelli op het Schnitgerfestival – en ook dit jaar pakt hij weer flink uit, met een wervelende show die hij samen met de dansers van Dansacademie Lucia Marthas zal geven.
Zij krijgen daarbij ook de ondersteuning van de hypnotiserende percussieklanken van het grote talent Kalina Vladovska. Zij is student aan het Prins Claus Conservatorium en was in 2019 de overtuigende winnares van het Prinses Christina Concours.

Een aanrader voor jong en oud!

Entree: € 10,00

Schnitgerfestival 2021 – 14 t/m 17 oktober
Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie. Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitgerfestival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts.