Concert

Datum 27/12/2021
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Rien Donkersloot (orgel), Jeroen Schippers (trompet)
Waar Amersfoort
Sint-Joriskerk
Meer
informatie
Externe link

Rien Donkersloot (orgel), Jeroen Schippers (trompet)

Rien Donkersloot en trompettist Jeroen Schippers sluiten op Derde Kerstdag het muzikale jaar van de Sint-Joriskerk in Amersfoort af. Op Nieuwjaarsdag 2022 doet Rien Donkersloot het nieuwe muziekjaar meteen weer open met een Bach-concert.
Voor Jeroen Schippers zijn plezier, emotie en beleving de belangrijkste drijfveren om met muziek bezig te zijn. Hij kreeg de muziek met de paplepel ingegoten in zijn Twentse geboortedorp Glanerbrug. Niet alleen zijn familie is muzikaal, maar ook het hele dorp waar hij opgroeide. In 2007 voltooide hij zijn muziekopleiding aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij André Heuvelman en Ad van Zon. Per september vorig jaar is hij precies daar benoemd tot Hoofdvakdocent Trompet. Hij speelt sinds 2006 in de Marinierskapel, waar hij sinds 2012 solotrompettist is. In die functie speelde hij in 2015 en 2018 het taptoesignaal bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Hij is dirigent van twee Zeeuwse blaasorkesten.
Rien Donkersloot studeerde eveneens aan het Rotterdams Conservatorium. Hij is sinds 2012 organist van de Sint-Joriskerk in Amersfoort.
Het concert op maandag 27 december 2021 begint om 20:00 uur. Toegang 10 euro, inclusief koffie en thee, vooral en na afloop van het concert.