Concert

Datum 09/05/2020
Einddatum
Hoe laat
Wie Orgeltocht met workshops in en rond Gouda
Waar Gouda en omstreken
Diversen
Meer
informatie

Orgeltocht met workshops in en rond Gouda

Op zaterdag 9 mei 2020 zal er een orgeltocht worden gehouden in en rond Gouda.

Startpunt is de Goudse Sint Jan. Van 09.30-11.00 uur zal stadsorganist Gerben Budding een workshop geven over het onderwerp gemeentezangbegeleiding. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn o.a. het maken of spelen van voorspelen en het toepassen van verschillende begeleidingsvormen. Daarnaast zal hij het hoofdorgel demonstreren. Het betreft een groot, Zuidelijk getint Barok-orgel van de Vlaamse orgelbouwer Moreau. De karakteristieke klanken nodigen uit tot veel verschillende begeleidingsvormen.

Vervolgens voert de tocht naar de Hervormde Kerk van Haastrecht. Van 12.30-14.00 zal dorpsorganist Bas Verboom een workshop harmonisatie/improvisatie geven. Hoe maak je bijvoorbeeld een Preludium in 18e eeuwse stijl? Verder zal Bas het fraaie Van Damorgel uit 1847 demonstreren. Dit instrument bevat o.a. een zeer fraaie Klarinet.

De tocht eindigt in de Grote Kerk van Oudewater waar stadsorganist Gerben Mourik om 15.00 uur een workshop improvisatie op het romantische Engelse koororgel zal geven. Het koororgel is een prettig klinkend en spelend instrument waar veel muziekstijlen adequaat tot klinken kunnen worden gebracht. De deelnemers kunnen alles van dichtbij volgen. Om 15.45 uur is er een afsluitend concert door
Bas Verboom, Gerben Mourik en Gerben Budding. Tijdens dit concert zal het robuuste Kam-orgel uitgebreid gedemonstreerd worden en is er een spectaculaire muzikale verrassing.

Deelnemers kunnen zich opgeven via orgeltocht.hollandscheijssel@gmail.com

De kosten zijn 25 euro voor deelname aan de hele dag.

U kunt ook een of twee van de drie locaties bezoeken, dan betaalt u 10 euro per locatie.

Actieve deelname aan een workshop kost 5 euro per workshop.

We proberen zoveel mogelijk deelnemers de kans te bieden om actief deel te nemen. Wilt u aangeven welke workshop uw eerste voorkeur heeft en wat uw spelniveau is?