Concert

Datum 05/03/2022
Einddatum
Hoe laat 15:00
Wie Orgelpromenade: Jos van der Kooy, Wouter Blacquière, Matthijs van der Wilt, Aad van der Hoeven, Hayo Boerema, Aart de Kort, Eric Koevoets, Matthijs Breukhoven, Anton Doornhein
Waar Rotterdam
Grote of Sint Laurenskerk
Meer
informatie
Externe link

Orgelpromenade: Jos van der Kooy, Wouter Blacquière, Matthijs van der Wilt, Aad van der Hoeven, Hayo Boerema, Aart de Kort, Eric Koevoets, Matthijs Breukhoven, Anton Doornhein

ORGELPROMENADE ZATERDAG 5 MAART 2022

Op zaterdagmiddag 5 maart vindt om 15:00 uur de jaarlijkse Orgelpromenade plaats in de Grote of Sint Laurenskerk. Zowel fysiek als online presenteren de organisten en concertlocaties van de stichting Rotterdam Orgelstad zich aan het publiek. Centraal in het programma staat een nieuwe bundel met Rotterdamse orgelcomposities, die op de Orgelpromenade gepresenteerd zal worden.

De compositiebundel biedt een inkijkje in de levende Rotterdamse orgelcultuur. De bundel bevat werken van Geert Bierling, Wouter Blacquière, Willem Blonk, Hayo Boerema, Eric Koevoets, Aart de Kort, Henk Vermeulen, Edwin Vooijs, Martien de Vos, Matthijs van der Wilt en Wouter van der Wilt. De composities variëren van vrije vormen tot koraalgebonden werken en muziek voor sopraan en orgel, om daarmee de veelkleurigheid van de Rotterdamse orgelwereld tentoon te spreiden. De elf eigentijdse stukken worden aangevuld met niet eerder uitgegeven orgelwerken van de voormalige Rotterdamse organisten Piet van den Kerkhoff, W.M.A. (Wim) Smits en André Verwoerd en Johann Th. Lemckert. Rotterdamse orgelhistorie en hedendaagse orgelcultuur gaan hand in hand.

Op de Orgelpromenade in de Laurenskerk wordt een selectie van de compositiebundel uitgevoerd. Het programma op het grote Marcussen-orgel wordt aangevuld met muziek van Johann Sebastian Bach en de dit jaar jubilerende Nicolas de Grigny en César Franck. Naast een aantal van de bovenstaande musici verlenen ook de Rotterdamse organisten Matthijs Breukhoven, Anton Doornhein, Iddo van der Giessen, Aad van der Hoeven, Jos van der Kooy en sopraan Jenny Haisma hun medewerking aan deze feestelijke orgeldag.

De Orgelpromenade zal als livestream te volgen zijn op het Youtube-kanaal van de Laurenskerk Rotterdam. De stichting ziet er van harte naar uit om, onder de dan geldende corona-regelgeving, ook publiek fysiek te verwelkomen.