Concert

Datum 03/07/2019
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Olivier Penin
Waar Kampen
Bovenkerk
Meer
informatie
Externe link

Olivier Penin

Wederom een oud vertrouwd geluid in de Bovenkerk!
Olivier Penin start woensdagavond-zomerserie!

Kunt u óók zo van genieten, dat oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel? Romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het orgel in al z’n facetten laten klinken… Dan is de Bovenkerk op woensdagavond in de maanden juli en augustus voor u en jou de ‘place-to-be’!

Van harte welkom op (één van) de concerten in deze woensdagavond-orgelserie!

Dit jaar een orgelserie waarin een viertal organisten een jubileum vieren. Dat zijn Everhard Zwart (40 jaar organist), Vincent de Vries (35 jaar organist), Minne Veldman en Marco den Toom (beiden 25 jaar organist). Verder zijn er twee buitenlandse organisten in de woensdagavond-orgelserie die een orgelconcert verzorgen. Dat zijn Olivier Penin uit Parijs en Wolfgang Seifen uit Berlijn.

Olivier Penin, organiste titulaire van de Basiliek Sainte-Clothilde in Parijs zal de woensdagavond 3 juli de orgelserie openen. Hij zal o.a. werken spelen van Bach, Mendelssohn-Bartholdi en Boëly. Penin zal het concert afsluiten met Sinfonia Cantate BWV 29, een transcriptie voor orgel bewerkt door Marcel Dupré. Een virtuoos stuk wat op het Hinsz-orgel geweldig zal klinken.

Olivier Penin (1981) begon piano te spelen op de leeftijd van vijf en trad op de leeftijd van 6 toe tot de maitrîse van Caen. Zijn orgelopleiding kreeg hij van David Noël-Hudson. In 2004 werd hij na een competitie benoemd tot co-titulaire van het beroemde orgel van de Parijse basiliek Sainte Clotilde, waar zijn voorgangers o.a. César Fanck, Charles Tournemire en Jean Langlais waren. Na het overlijden van Jacques Taddei in 2012 werd hij de enige titularis en daarmee verantwoordelijk voor de kerkmuziek en concerten in deze basiliek. In deze hoedanigheid initieerde hij een nieuwe concertreeks op de tweede zaterdag van de maand en een jaarlijkse masterclass die studenten van over de hele wereld samenbrengt.
In 2013 nam hij zijn eerste cd op met het label Festivo: ‘Hommage aan de meesters van Ste. Clotilde’ en in 2016 volgde het album ‘Hommage aan Franck. Beide werden bijzonder goed ontvangen door publiek en pers. Daarnaast publiceerde hij vele video’s, enerzijds van zijn improvisaties tijdens de missen in de basiliek, anderzijds van beroemde orgelwerken. Zijn laatse video met de Ciaconna van Bach behaalde in minder dan zes maanden meer dan 200.000 views.
Als concertorganist profileert hij zich als musicus met een breed en gevarieerd repertoire met zowel barokke, romantische als hedendaagse werken.
Hij gaf concerten in vele landen, waaronder Frankrijk, Nederland, Duitsland, Slovenië, Kroatië, België, Polen, Oostenrijk, Denemarken, Rusland, Mexico en Japan’. en trad op met diverse Franse en buitenlandse orkesten. Hij werkt ook graag samen met koren. Zo creëerde hij met Marc Korovitch het Ensemble Basilica, een professioneel ensemble gespecialiseerd in muziek voor koor en orgel en concerteerde hij met beroemde vocale ensembles zoals het ensemble Aedes, de Maîtrise de Paris, het Jeune choeur de Paris en de Academy of vocal arts uit Den Haag.
Hij is regelmatig lid van jury’s van internationale competities en wordt regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven (Polen, Engeland, Kroatië…).
www.olivierpenin.eu
De andere concerten zijn:
10 juli | Harm Hoeve, www.harmhoeve.nl
17 juli | Everhard Zwart, www.everhardzwart.nl
24 juli | Gerwin van der Plaats, www.gerwinvanderplaats.nl
31 juli | Wolfgang Seifen (DE), www.wolfgangseifen.de
07 augustus | Minne Veldman, www.minneveldman.nl
14 augustus | Vincent de Vries, www.orgelconcertenvincentdevries.nl
21 augustus | André van Vliet, www.andrevanvliet.nl
28 augustus | Marco den Toom, www.marcodentoom.nl

Bovenstaande concerten beginnen om 20.00 uur. Toegangsprijs is 10 euro p.p. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis! Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl

Na afloop van elk concert is links onder het orgel koffie, thee of fris te verkrijgen à € 1,50.

Hartelijk welkom!