Concert

Datum 11/09/2022
Einddatum
Hoe laat 16.00
Wie Klaas Stok
Waar Zutphen
Walburgiskerk
Meer
informatie
Externe link

Klaas Stok

Organist Klaas Stok verzorgt het jaarlijkse Bachconcert

Altijd weer een feest, het jaarlijkse Bachconcert, Bach en Bader in de Walburgiskerk. Het concert is een eerbetoon aan de grootste componist van orgelmuziek die ooit geleefd heeft: Johann Sebastian Bach. Bij zijn benoeming tot organist van de Walburgiskerk in 1969, startte Bert Matter deze fraaie traditie. Zijn opvolger Klaas Stok zet dit al vele jaren met verve voort. Het is de afsluiting van het ‘Open Monumentenweekend’. Voorafgaand aan dit concert kunt u de Walburgiskerk en de orgelgalerij tot 15.30 uur bekijken.

Als organist won Klaas Stok vele prijzen en gaf concerten in binnen- en buitenland. Hij is stadsorganist van Zutphen, waar hij het beroemde Baderorgel bespeelt. Hij is artistiek verantwoordelijk voor de concertserie van de Stichting Henrick Bader Orgel. Tevens speelde en dirigeerde hij vele concerten voor deze stichting en bracht een aantal CD’s uit met o.a. de Schübler Choräle van J.S. Bach en de CD Organ Works met werken van J.P. Sweelinck.

Als dirigent is hij werkzaam bij verschillende professionele koren. Hij was jarenlang als koorleider verbonden aan het Nederlands Kamerkoor. Hij dirigeerde vele concertseries met koormuziek vanaf de zestiende tot de eenentwintigste eeuw, waaronder wereldpremières van Kancheli en Kagel. Sinds 2018 is hij chef-dirigent van het NDR Vokal Ensemble in Hamburg.