Concert

Datum 04/06/2023
Einddatum
Hoe laat 15.00
Wie Jaco van Leeuwen
Waar Breugel
Sint-Genovevakerk
Meer
informatie
Externe link

Jaco van Leeuwen

Op 4 juni a.s. zal organist Jaco van Leeuwen een bijzonder concert verzorgen op het prachtige Vollebregtorgel in de Sint-Genovevakerk in Breugel. Dit orgel uit 1854 wordt door kenners geroemd om zijn mooie klank. Tijdens het concert zullen naast werken van de grote componisten J.S. Bach, Schumann en Mendelssohn ook prachtige werken van de minder bekende componisten Böhm, Krebs, Witthauer en De Jong vertolkt worden.
Jaco van Leeuwen (*1962) volgde orgellessen bij Adriaan Kousemaker en Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel, piano (resp. bij Elly Kooiman en Theo Saris), koordirectie en kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht (diploma´s Docerend Musicus voor orgel en piano en einddiploma Kerkmuziek). Hij vervolgde zijn orgelstudie bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij het diploma Uitvoerend Musicus behaalde.
Aan de Internationale Zomeracademie voor Organisten te Haarlem volgde Jaco van Leeuwen cursussen en masterclasses bij o.a. Marie-Claire Alain, Hans Haselböck, Daniel Roth en Montserrat Torrent. Hij won 1e prijzen op het Internationaal Orgelconcours Utrecht (1988) en het Internationaal Hendrik Andriessen Orgelconcours (1992).
Jaco van Leeuwen is sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk te Noordwijk. In 2007 ontving hij een koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de Noordwijkse muziekcultuur.