Concert

Datum 05/11/2022
Einddatum
Hoe laat 15.00
Wie Iddo van der Giessen
Waar Rotterdam
Goede Herderkerk
Meer
informatie
Externe link

Iddo van der Giessen

Gedachtenisconcert

Op zaterdag 5 november, 15:00 uur, verzorgt Iddo van der Giessen het jaarlijkse gedachtenisconcert aansluitend bij Allerzielen. Er klinkt muziek van vertrouwen, vrede, afscheid en geloof.
Het concert opent met de bekende aria Bist du bei mir, geh ich mit Freuden (Als je bij mij bent, ga ik in vreugde). Daarna klinken twee delen uit Widors Symfonie IV, namelijk het sierlijke Scherzo en het ontroerende Andante cantabile dat op Widors eigen begrafenis klonk. Centraal in het programma staat Sonate ‘Da pacem, Domine’ (Geef vrede, Heer) van Hendrik Andriessen. Dit bijzondere, driedelig werk stamt uit 1913 en is vorig jaar herontdekt. Historicus Jort Fokkens vond het zoekgeraakte stuk in Amerika na een intensieve speurtocht en zal het werk toelichten. Het concert besluit met het vredige In Paradisum en de imponerende toccata Tu es Petra van de Parijzenaar Henri Mulet.
De verrichtingen achter de speeltafel zijn op een videoscherm te volgen. De toegang is vrij met collecte na afloop. Van harte welkom!