Concert

Datum 03/02/2024
Einddatum
Hoe laat 16:30
Wie Projectkoor o.l.v. Patrick van der Linden en Gerben Budding (orgel)
Waar Barneveld
Oude Kerk
Meer
informatie
Externe link

Projectkoor o.l.v. Patrick van der Linden en Gerben Budding (orgel)

Evensong in Oude Kerk Barneveld
Zaterdag 3 februari vindt er een Choral Evensong plaats in de Oude Kerk van Barneveld. Een projectkoor onder leiding van Patrick van der Linden (dirigent Ars Musica) zal prachtige koormuziek ten gehore brengen en Gerben Budding (organist St. Jan, Gouda) is de organist. Hij zal zowel het Paradijsorgel als een kistorgel van Klop Orgelbouw bespelen. De aanvangstijd is 16:30 uur en de toegang is gratis. Wel is er na afloop een collecte om de kosten te dekken.

De uit Engeland afkomstige Evensong is sinds enige tijd aan een opmars bezig in Nederland en is geliefd om de combinatie van prachtige koormuziek, afgewisseld met lezingen en gebeden. Op het programma staat de volgende koormuziek: ‘If ye Love me’ van Tallis, ‘Magnificat’ en ‘Nunc Dimittis’ van Purcell, ‘O pray for the peace of Jerusalem’ van Howells en ‘Save us Lord’ van Bairstow. Traditioneel begint en eindigt een Evensong met een Organ Voluntary. Budding heeft hierbij gekozen voor ‘Psalm 23’ en ‘Master Talis’s Testament’, beide van Howells.

De organisatie is in handen van de Stichting Concerten Oude Kerk Barneveld. Deze stichting wil graag een bijdrage leveren aan het culturele en muzikale leven in Barneveld. Hun activiteiten bestaan uit het organiseren van instrumentale concerten, orgelbespelingen en samenzangavonden in de Oude Kerk van Barneveld. https://stichtingconcertenoudekerkbarneveld.nl/