Concert

Datum 08/07/2020
Einddatum
Hoe laat 11.45
Wie Geerten Liefting
Waar Utrecht
Museum Speelklok
Meer
informatie
Externe link

Geerten Liefting

Deze zomer staat het kerkorgel van Museum Speelklok opnieuw centraal tijdens de reeks Orgel Lunchconcerten. Ga zitten, sluit je ogen, luister en geniet van de prachtige klanken!

Iedere woensdag in juli speelt, als onderdeel van Kerken Luisteren, een bekende organist op het Witte-orgel tijdens een Orgel Lunchconcert. De organisten laten een variatie van muziek horen, maar er is één terugkerend onderdeel: iedere organist gaat een geïmproviseerde dialoog aan met straatorgel de Drie Pruiken!

Reserveer vooraf een ticket voor één van de concerten voor slechts €4,50 en geniet een half uur lang van het kerkorgelconcert. Na afloop van ieder orgelconcert is er in het museumcafé een heerlijk luncharrangement te verkrijgen voor €8,50. Dit luncharrangement bevat een broodje, soepje en koffie of thee en is bij de kassa op basis van beschikbaarheid te reserveren. Wil je voor of na het concert ook nog het museum in? Reserveer dan online je tickets voor het museum.

Woensdag 8 juli: Geerten Liefting

Geerten Liefting (1983) studeerde orgel bij Nico Blom en Christiaan Ingelse en vervolgens orgel, kerkmuziek en improvisatie aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij improvisatie en volgde hij diverse masterclasses. Sinds augustus 2007 is hij dirigent-organist van de Heilige-Bonaventuraparochie te Woerden en assistent-organist van de Grote of Sint-Laurenskerk te Rotterdam. Tevens is hij sinds 2006 vesperorganist van de Domkerk te Utrecht. Hij won prijzen bij diverse internationale orgelconcoursen en geeft regelmatig soloconcerten. In 2016 won hij het Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem. Geerten Liefting is eveneens actief als docent en componist.