Concert

Datum 25/06/2022
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Francesca Ajossa (klavecimbel, orgel), Julia Hernández Sánchez (barokviool), Eduardo Gaspar Polo Baader (traverso)
Waar 't Woudt
't Woudt 25, 2636HD Schipluiden
Meer
informatie
Externe link

Francesca Ajossa (klavecimbel, orgel), Julia Hernández Sánchez (barokviool), Eduardo Gaspar Polo Baader (traverso)

Zaterdag 25 juni a.s. om 20.00 uur geven drie muzikale toptalenten een ‘Zomeravondconcert in de kerk van ’t Woudt’. Uitvoerenden zijn ‘Ensemble Celeritas’ bestaande uit Julia Hernández Sánchez op barokviool & Eduardo Gaspar Polo Baader op traverso. Zij worden bijgestaan door Francesca Ajossa op orgel en klavecimbel.
Het programma vermeldt werken van o.a. Hotteterre, Boismortier, Johann Seb. Bach (Sonate in c BWV 1017 voor viool en obligaat klavecimbel en Trio Sonate No. 3 in d BWV 527 voor orgelsolo), Corelli (Trio in b opus 3 no. 4) en Händel (Trio in A opus 5 no. 1)

Gepassioneerd door oude muziek streeft Ensemble Celeritas naar verbinding: zowel met de muziek die zij speelt als met het publiek voor wie zij speelt. Op zoek naar inspiratie en ontwikkeling kregen Julia en Eduardo les en coaching van gerenommeerde musici zoals Pavlo Beznosiuk, Kate Clark, Wilbert Hazelzet, Pedro Gandía, Hiro Kurosaki, Jacques Ogg en Erik Bosgraaf. Op dit moment volgt Julia een Masteropleiding Klassiek Viool en Gaspar een Master Historische Fluiten.

Francesca Ajossa (1999) behaalde haar bachelor Orgel en Orgelcompositie in Cagliari (Italië). O.l.v. Ben van Oosten behaalde zij haar Master ‘Cum Laude’ aan het Rotterdams Conservatorium. Zij volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Ludger Lohmann, Leo van Doeselaar, Olivier Latry en Jacques van Oortmerssen. Francesca is een veelgevraagd concertorganist en concerteerde op verschillende festivals binnen- en buitenland. In 2021 rondde zij een master Muziekpsychologie aan de Universiteit van York (UK) af. Recentelijk startte zij met een derde master “Claviorganum” aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg (DE) en een PhD aan het Orpheus Instituut in Gent. Francesca is hoofdorganist van de Kerk in ‘t Woudt.

Het eeuwenoude kerkdorp ’t Woudt, een oase in de Randstad, ligt ingeklemd tussen Delft, het Westland en Den Haag/Rijswijk.

Volledige informatie over het programma en de kaartverkoop zie www.concertentwoudt.nl