Concert

Datum 03/04/2022
Einddatum
Hoe laat 16.00
Wie Euwe en Sybolt de Jong
Waar Amsterdam
Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk
Meer
informatie
Externe link

Euwe en Sybolt de Jong

In dit nieuwe Koepelkerkconcert zijn de Gebroeders de Jong te gast. Deze muzikale broers staan bekend om hun prachtige arrangementen uit het werk van de Leipziger maestro: Johann Sebastian Bach.

Bach combineert veel melodieën – meer dan één organist kan bolwerken. Daarom laat Sybolt vier handen en voeten in actie komen. Hij selecteerde uit het enorme cantate-oeuvre van Bach meer dan 100 stukken die hij tot ‘echte’ orgelwerken omtoverde. Koorwerken klinken als een preludium of fuga, aria’s veranderen in een dans of een triosonate. Wereldwijd kunnen de broers hiermee op veel enthousiasme rekenen. Een bloemlezing uit de commentaren: ‘bij de broers lijkt het soms of je opnieuw opgedoken meesterwerken hoort’, ‘één muzikaal brein met vier handen’, ‘betoverend mooi’, ‘een feest voor de oren’…

Het Bätz-orgel van de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk heeft alles in huis om Bach’s geniale vocale muziek op slechts één instrument tot klinken te brengen. Zoals altijd in de Koepelkerkconcerten zijn de verrichtingen van de organisten beneden op groot scherm te volgen.