Concert

Datum 01/12/2019
Einddatum
Hoe laat 20.15
Wie Ensemble SCALA
Waar Amsterdam
Muziekgebouw aan 't IJ, Kleine Zaal
Meer
informatie
Externe link

Ensemble SCALA

Ensemble SCALA is een zevenkoppig ensemble voor microtonale muziek dat de grenzen verkent van de kleurrijke mogelijkheden van microtonaliteit. Bijzonder is dat het beroemde Fokker-orgel onderdeel van dit ensemble is geworden. De bezetting van Ensemble SCALA is dwarsfluit, klarinet, altviool, microtonale gitaar, Fokker-orgel, keyboards/Carrillo-piano en percussie.
Tijdens ‘The Evening of the Microtone’ speelt het ensemble microtonale muziek in allerlei stijlen, van modern klassiek tot meer pop-georiënteerd, en in verschillende toonsystemen. De term ‘microtonaal’ zegt immers niets over de stijl van de muziek. Microtonaliteit is slechts een van de elementen waarmee een componist een muzikaal bouwwerk maakt. De manier waarop de microtonen in muziek zijn verwerkt, bepalen uiteindelijk of het resultaat het publiek kan bekoren. Op het programma staat onder andere een première van Julia Werntz van de Boston Microtonal Society.
Het concert maakt onderdeel uit van MicroFest Amsterdam 2019 dat op 1 december 2019 plaatsvindt in de Kleine Zaal van Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Prijs: 13,50 euro / 11,00 euro met Stadspas of CJP. Tevens is het mogelijk om een passe-partout voor het gehele festival te kopen voor 33,00 euro.
www.huygens-fokker.org