Concert

Datum 17/10/2019
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Age-Freerk Bokma
Waar Groningen
Lutherse kerk
Meer
informatie
Externe link

Age-Freerk Bokma

Schnitger Festival 2019

‘Batalla’

The Sound of Colour

In de Lutherse kerk speelt Age-Freerk Bokma op zowel het nieuwe Edskes-Schnitgerorgel als het Van Oeckelenorgel. Met medewerking van sopraan Carine Tinney en componist René Uijlenhoet.

Speciaal voor dit concert laat de altijd avontuurlijke organist Age-Freerk Bokma zich inspireren door de twee totaal verschillende orgels die in de Lutherse kerk staan: het Van Oeckelenorgel uit 1896 dat vooral geschikt is voor een meer romantisch repertoire en het in 2017 in gebruik genomen Edskes-Schnitgerorgel, een reconstructie van een typisch barokorgel.

Bokma speelt vandaag niet alleen; hij heeft de Schotse sopraan Carine Tinney en de componist René Uijlenhoet meegenomen. Uijlenhoet staat bekend om zijn elektronische composities en daarvan staan er vandaag drie op het programma. Het publiek wordt getrakteerd op een spannende combinatie van de akoestische klanken van het orgel met de menselijke stem van de sopraan en het elektronische geluid van de computer, soms geprogrammeerd en soms live gemanipuleerd door middel van microfoons in het orgel. Zoals de titel van het concert al verraadt is het thema de kleuren van de muziek.