Concert

Datum 12/05/2023
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Benefietconcert Groningen Orgelstad, met Daniel Seeger
Waar Groningen
Akerk
Meer
informatie
Externe link

Benefietconcert Groningen Orgelstad, met Daniel Seeger

Op vrijdag 12 mei organiseert Stichting Groningen Orgelstad een Benefietconcert in de Akerk. De stichting is heel blij om te kunnen aankondigen dat het grote orgeltalent Daniel Seeger speciaal naar Groningen komt om dit concert te verzorgen.

De uit Duitsland afkomstige Daniel Seeger is, jong als hij is, een gerenommeerde en graag geziene organist. In het Benefietconcert trakteert hij het publiek op een gevarieerd programma dat het Schnitger-orgel in de Akerk in al zijn facetten zal laten klinken, waarbij zowel de mooie barokstemmen als de warme negentiende-eeuwse registers ten volle benut worden. Het publiek kan de organist niet alleen horen maar ook zien spelen, via een groot beeldscherm in de kerk. De presentatie van deze avond is in handen van cultuurkenner Bartho Smit.

Schnitgerfestival
De opbrengst van dit Benefietconcert gaat naar de organisatie van het Schnitgerfestival dat dit jaar van 19 t/m 22 oktober plaatsvindt. Extra financiële speelruimte maakt het mogelijk om een extra aantrekkelijk programma te presenteren. Alles om ervoor te zorgen dat een groot publiek kan genieten van de Groninger orgels.

Aanvang concert is 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een borrel en een lekker hapje. Toegangskaarten zijn te verkrijgen door het doen van een donatie aan Stichting Orgelstad. Groningen Orgelstad heeft de culturele ANBI-status. Voor particulieren betekent dit dat zij hun gift voor 125% mogen aftrekken van de belasting.
Doneren kan via de website, of bij de kassa.