Concert

Datum 12/12/2021
Einddatum
Hoe laat 14.30
Wie Bert van den Brink
Waar Amsterdam-Noord
Buiksloterkerk
Meer
informatie
Externe link

Bert van den Brink

Bert van den Brink op orgel en piano

NB De deuren van concertzalen moeten om 17.00 uur sluiten op grond van de aangescherpte maatregelen ter beteugeling van de coronapandemie.
Om die reden is het concert van Bert van den Brink vervroegd naar 14.30 uur.

Voor Bert van den Brink is het bespelen van een muziekinstrument als een gesprek. Wat hij er met zijn handen instopt, geven ze hem als klank terug. Bert improviseerde al jong op piano en orgel en studeerde cum laude af als klassiek pianist bij Herman Uhlhorn. Na het geven van een aantal klassieke recitals, verschoof zijn belangstelling in de richting van jazzmuziek. Hij verwierf grote bekendheid als jazzpianist en toonde zich ook op accordeon een virtuoos musicus.
Hij speelde samen met grootheden als Toots Thielemans, Chet Baker, Denise Jannah en Eric Vloeimans. In 2007 ontving Van den Brink de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek. Als docent, componist en arrangeur is hij ook geregeld te gast bij het TV-programma Podium Witteman. Afgelopen november begeleidde hij daar de gelauwerde bariton Thomas Oliemans.

Vanmiddag speelt Bert van den Brink op orgel en piano en kunt u volop genieten van het veelzijdige en bijzondere talent van deze muzikale duizendpoot. Het wordt een feest waar hijzelf zich op voorhand op verheugt en dat vooral in deze moeilijke en verwarrende tijden meer dan welkom is.

Bert’s Bites:www.bertvandenbrink.com/bertsbytes/concert.mp3

Het concert begint om 14.30 uur. De kerk is open vanaf 14.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie en thee): € 12,50 (Vrienden Buiksloterkerk), € 10,00 (tot 18 jaar), € 15,00 (normaal). Kaarten zijn uitsluitend te koop via https://buiksloterkerk.nl/