Concert

Datum 01/07/2020
Einddatum
Hoe laat 11.45
Wie Bert van den Brink
Waar Utrecht
Museum Speelklok
Meer
informatie
Externe link

Bert van den Brink

Deze zomer staat het kerkorgel van Museum Speelklok opnieuw centraal tijdens de reeks Orgel Lunchconcerten. Ga zitten, sluit je ogen, luister en geniet van de prachtige klanken!

Iedere woensdag in juli speelt, als onderdeel van Kerken Luisteren, een bekende organist op het Witte-orgel tijdens een Orgel Lunchconcert. De organisten laten een variatie van muziek horen, maar er is één terugkerend onderdeel: iedere organist gaat een geïmproviseerde dialoog aan met straatorgel de Drie Pruiken!

Reserveer vooraf een ticket voor één van de concerten voor slechts €4,50 en geniet een half uur lang van het kerkorgelconcert. Na afloop van ieder orgelconcert is er in het museumcafé een heerlijk luncharrangement te verkrijgen voor €8,50. Dit luncharrangement bevat een broodje, soepje en koffie of thee en is bij de kassa op basis van beschikbaarheid te reserveren. Wil je voor of na het concert ook nog het museum in? Reserveer dan online je tickets voor het museum.

Woensdag 1 juli: Bert van den Brink

Bert van den Brink (1958) is docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel, en is expert op dat gebied. In de eerste periode na zijn studie aan het Utrechts Conservatorium heeft Van den Brink regelmatig klassieke concerten gegeven; later kwam het accent meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen. Hij is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist. Uniek is zijn cd “Blowing: Bert van den Brink speelt jazz & pop op het kerkorgel.” Hij speelde met veel grote namen uit de muziekwereld en is tevens actief als arrangeur en producent.