Concert

Datum 18/04/2022
Einddatum
Hoe laat 16.00
Wie André Poortvliet
Waar Middelburg
De Oostkerk
Meer
informatie
Externe link

André Poortvliet

Na een periode waarin de Oostkerk gesloten was, wegens verduurzaming van de kerk, klinkt er op 2e Paasdag om 16.00 uur weer muziek op het historische De Rijckere-orgel uit 1783. André Poortvliet, organist van de Oostkerk, brengt een feestelijk programma met muziek van J.S. Bach, C.P.E. Bach, W.F. Bach, Knecht en Krebs. Het programma wordt geopend met de Praeludium en Fuga in C (BWV 545) van J.S. Bach en besloten met diens Praeludium en Fuga in G (BWV 541). Van J.S. Bach klinken ook twee paaskoralen: Heut triumphieret Gottes Sohn en Christ lag in Todesbanden. Verder klinken er ook koraalbewerkingen van Krebs en Knecht.

Hart van het programma vormt Die Auferstehung Jesu van Justinus Heinrich Knecht. Deze ‘Tongemalde für die Orgel’ is een uitgebreid werk waarin verschillende episoden uit het opstandingsverhaal in muziek uitgebeeld worden. Een onbekend maar zeer verrassend muziekstuk. Daarnaast staat onder andere een orgelsonate van Carl Philipp Emanuel Bach op het programma, muziek die goed aansluit bij de verfijning van het De Rijckere-orgel.

Dit orgelconcert is een unieke kans om weer livemuziek te horen in de prachtige ambiance van De Oostkerk. De kerkdeuren worden om 15.30 uur geopend. Het concert begint om 16.00 uur en duurt circa één uur. De toegang is gratis (!), bij de uitgang wordt een collecte gehouden ten bate van De Oostkerk.

Meer informatie: www.deoostkerk.nl.