Concert

Datum 06/07/2024
Einddatum
Hoe laat 10.00/11.30/14.00/16.00
Wie Ad Hesseling, Simon Stelling, Alexander Schippers
Waar Alphen aan den Rijn
Oudshoornsekerk / Maranathakerk / Bonifaciuskerk / Adventskerk
Meer
informatie
Externe link

Ad Hesseling, Simon Stelling, Alexander Schippers

Deze zaterdag (6 juli) vindt voor het eerst een Alphense Orgelwandeling plaats met verschillende deelnemende kerken met bijzondere orgels in Alphen aan den Rijn.

Start van deze wandeling is om 10.00 uur in de Oudshoornsekerk, (Oudshoornseweg 90, 2401 LC). Na een korte uitleg over het uit 1783 daterende Hess-orgel, zal Ad Hesseling werken vertolken van J.P. Sweelinck, J.S. Bach, M.C. de Jong, L.N. Clérambault, A. Corelli en W.A. Mozart.

Daarna is omstreek 11.00 uur de boottocht naar het centrum waar, na een presentatie van het orgel in de Maranathakerk, om 11.30 het concert van Simon aanvangt. Hij vertolkt werken van J.S. Bach en W.A. Mozart. daarna kunt u, voor eigen rekening, lunchen bij o.m. restaurant de Alphense Burgemeester (reserveren is mogelijk).

Om 14.00 uur is de orgelpresentatie in de Bonifaciuskerk door Alexander Schippers. Hij zal werken vertolken van César Franck en Louis Vierne.

Om 16.00 uur is de finale orgelpresentatie in de Adventskerk door Simon Stelling. Op het programma staat één groot werk, uitermate geschikt voor vertolking op het prachtige Steinmeyer-orgel, nl. Orgelsymphonie no.5 van Charles Marie Widor. Na deze belevenis wordt weer ingescheept naar het startpunt de Oudshoornsekerk. Voor meer informatie over deze orgelwandeling verwijzen wij naar de website van de Vrienden.