Het Van den Heuvel-orgel in de Bethelkerk te Lunteren

door Bert den Hertog | Foto's: J.L. van den Heuvel Orgelbouw | Het ORGEL | Jaargang 116 | (2020) | Nummer 5

Eind 2019 werd in ons land een nieuw drieklaviers orgel met 46 stemmen in gebruik genomen. Een zeldzame gebeurtenis die aandacht verdient, zeker in een tijd van vele kerksluitingen. Op 27 november werd het orgel door de maker van het orgel, de firma Van den Heuvel uit Dordrecht, ter beschikking gesteld aan de opdrachtgever, de Hersteld Hervormde Gemeente te Lunteren. Het orgel werd op die avond vooral gepresenteerd als begeleidingsinstrument. Op 29 november klonk het instrument concertant in werken van J.S. Bach, F. Mendelssohn Bartholdy,  C. Franck  en L. Vierne.

In het artikel wordt het concept beschreven en beoordeeld. Ook geeft de auteur een uitgebreide klankimpressie.

Afbeeldingen