Concert

Datum 31/07/2019
Einddatum
Hoe laat 20.00
Wie Wolfgang Seifen (DE)
Waar Kampen
Bovenkerk
Meer
informatie
Externe link

Wolfgang Seifen (DE)

Wolfgang Seifen (DE) improviseert op het Hinsz-orgel in de Bovenkerk van Kampen!

Kunt u óók zo van genieten, dat oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel? Romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het orgel in al z’n facetten laten klinken… Dan is de Bovenkerk op woensdagavond in de maanden juli en augustus voor u en jou de ‘place-to-be’!

Van harte welkom op (één van) de concerten in deze woensdagavond-orgelserie!

Wolfgang Seifen, titulair organist van de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche in Berlijn zal op woensdag 31 juli een orgelconcert in de Bovenkerk verzorgen. Seifen staat bekend om zijn improviseren. Hij zal deze avond improviseren over een Praeludium und Fuge. Drei Charakterstücke (Arabeske, Cantilene en Scherzando) en Tryptique Symphonique (Allegro, Adagio en Finale).

Wolfgang Seifen (1956) kreeg zijn vroege muzikale opleiding aan de muziekschool van de Regensburger Domspatzen en studeerde kerkmuziek van 1973 tot 1976 in Aken. Hij werd benoemd als organist van de Marienbasilika te Kevelaar en daar groeide zijn internationale reputatie als groot improvisator. Wolfgang Seifen gaf onderwijs in improvisatie en liturgisch orgelspel op het Staatsconservatorium in Stuttgart van 1989 tot 1992 en aan het Robert Schumann Conservatorium in Düsseldorf van 1992 tot 2000. In 1995 werd hij benoemd tot ereprofessor. In oktober 2000 werd hij gevraagd voor de positie van professor voor improvisatie en liturgisch orgelspel aan de Universiteit van de Kunsten in Berlijn. In 2004 werd hij benoemd tot organist van de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche te Berlijn. Wolfgang Seifen was prijswinnaar van verschillende improvisatiewedstrijden, waaronder Straatsburg (1990) en Neurenberg (1992). Naast zijn vele internationale optredens is hij medeoprichter van de Internationale Altenberger Orgelacademie en leraar improvisatie. Ook is hij als
docent aan diverse andere internationale academies en cursussen verbonden. Talrijke opnamen en televisieoptredens door Wolfgang Seifen hebben zijn orgelkunst voor een groot publiek toegankelijk gemaakt. Hij publiceerde ook over de onderwerpen improvisatie en orgelbouw.

De andere concerten zijn:
07 augustus | Minne Veldman, www.minneveldman.nl
14 augustus | Vincent de Vries, www.orgelconcertenvincentdevries.nl
21 augustus | André van Vliet, www.andrevanvliet.nl
28 augustus | Marco den Toom, www.marcodentoom.nl

Bovenstaande concerten beginnen om 20.00 uur. Toegangsprijs is 10 euro p.p. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis! Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl

Na afloop van elk concert is links onder het orgel koffie, thee of fris te verkrijgen à € 1,50.

Hartelijk welkom!