Concert

Datum 14/08/2022
Einddatum
Hoe laat 15.30
Wie Willem Vonk
Waar Baarn
Nicolaaskerk, Kerkstraat 17
Meer
informatie
Externe link

Willem Vonk

De Fantasie in A van César Franck, de Sonate in D van C.P.E. Bach, het Andante in F (KV616) van W.A. Mozart en de Fantasia Super: Komm Heiliger Geist (BWV 651) van J.S. Bach zijn vier van de composities die deze middag worden uitgevoerd tijdens een zomers orgelconcert van Willem Vonk in de Nicolaaskerk van Baarn.

Het zou Willem Vonk niet zijn als hij geen werk van de Franse componist Nicolas de Grigny in zijn programma opneemt. Récit de Tierce en Taille (Premier Livre d’orgue) Het belooft een bijzondere zondagmiddag te worden op het Nicolaasorgel.

Voor wie Willem Vonk niet kent: Willem is al meer dan 25 jaar organist en dirigent van de Baarnse Nicolaaskerk. Als geen ander kent hij het Nicolaasorgel. De zwakke kanten van het te restaureren orgel gaat hij als een ware kunstenaar uit de weg, terwijl hij aan de andere kant de kracht van het orgel weet te accentueren.

Na zijn orgelstudie volgde een lange reeks van optredens die hem langs belangrijke orgels van Europa voerde, zoals het orgel van de kathedrale basiliek St. Bavo. Ook trad hij op tijdens de zomerserie orgelconcerten georganiseerd op het wereldberoemde Gablerorgel te Weingarten (Duitsland).